Met Westmalle ExtraTaboulé is enorm in trek. Jong en oud smullen ervan. Oorspronkelijk is het afkomstig uit Libanon, maar het gerecht veroverde al snel de Arabische wereld. In onze contreien kennen we vooral de Noord-Afrikaanse versie met couscous (griesmeel). Als Bier Grand Cru zijnde serveren we natuurlijk een Belgisch bier bij deze delicatesse. We gaan voluit voor een Westmalle Extra.
Ingrediënten:
- 200 gr couscous
- Handvol fijngehakt groene tuinkruiden: munt, koriander, lente-ui, basilicum, peterselie
- 3 tomaten, ontveld en in brunoise gesneden
- Het sap van 1 grote citroen
- Scheutje olijfolie
- Peper & zout
Bereidingswijze:
- Strooi de couscous in een grote kom. Giet er heet water bij totdat de korrels net onderstaan. Wacht een kwartiertje tot de couscous zacht is en krab erdoor met een vork om hem los te maken. Laat het geheel afkoelen.
- Doe de kruiden en tomaten in een kom.
- Voeg daar het citroensap en een flinke scheut olijfolie. Kruid met peper en zout.
- Roer dit mengsel door de couscous en dien op.
Pairing:
We serveren een Westmalle Extra bij dit gerecht. Het frisse, gistige en licht bittere bier past uitstekend bij dit zomerse gerecht.