Stoofpot

Stoofpot van ree met Westmalle Dubbel

Een klassieker met een Trappisten tintje – warm, krachtig en perfect voor een winteravond.

Ingrediënten:

  • 800 g ree (bout of schouder, in blokjes)
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 2 wortelen, in plakjes
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 200 g boschampignons (of gemengde paddenstoelen)
  • 33 cl Westmalle Dubbel
  • 33 cl wildfond (of kalfsbouillon)
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels olie
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 eetlepel rodebessenconfituur (optioneel, voor balans)
  • peper en zout

Bereidingswijze:

  • Dep het vlees droog en kruid met peper en zout. Bak het aan in een mengsel van boter en olie tot het mooi bruin kleurt. Haal uit de pot.
  • Stoof in hetzelfde vet de uien, wortelen en knoflook zacht. Strooi er de bloem over en roer goed door.
  • Blus met de Westmalle Dubbel en laat even opkoken om de alcohol te laten verdampen.
  • Voeg de wildfond, tijm en laurier toe. Breng aan de kook, doe het vlees terug in de pot en laat op een zacht vuur 1,5 tot 2 uur sudderen tot het vlees boterzacht is.
  • Bak intussen de paddenstoelen apart in wat boter en voeg ze op het einde toe aan de stoofpot.
  • Werk eventueel af met een lepel rodebessenconfituur voor een zachte zoetzuurbalans.

Foodpairing:

De zachte mouttoetsen en milde bitterheid van Westmalle Dubbel versterken de diepe smaken van het wild en de aardse champignons. Een hemelse combinatie met puree of kroketten – en uiteraard een glas Westmalle Dubbel ernaast.

Cover © Le Creuset

Foto © Bart Van der Perre

Honger naar meer? Klik hier!

Foto’s © Bart Van der Perre

Stoofpot van ree met Westmalle Dubbel
Stoofpot van ree met Westmalle Dubbel
Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie