THE BOSTON BUTT

it machtige stuk vlees is een versnijding uit de nek en schouder van het varken met het schouderbeen er nog in. De naam is afkomstig uit de Boston regio waar in vroegere tijden een halve varkensschouder precies paste in een houten vaatje. Butt betekent dan ook vaatje en het slaat dus niet op het achterste van een varken. Het beroemde vaatje uit Boston bevatte een stuk varkensschouder dat daarom de naam kreeg: Boston Butt. De Amerikanen zijn dol op dit smakelijke en sappige stuk vlees. Je kunt de Boston Butt het best garen op lage temperatuur op een barbecue. Denk aan een bereidingstijd tussen 12 en 16 uur. Een beetje ‘plannen’ is dus wel aangeraden. The Boston Butt wordt ook vaak gebruikt voor pulled pork.

Een Belgisch blond bier past perfect bij dit heerlijke stukje vlees. We gaan resoluut voor een Arabier van de Dolle Brouwers. Het fruitige en licht bittere bier snijdt door het sappige en succulente varkensvlees. Het pallet wordt gereinigd. De bittere toets stuwt het vlees naar ongekende hoogten. De gist in het bier zorgt voor een aardse toets. Genieten geblazen.

Bier: Arabier
Brouwerij: De Dolle Brouwers(BE)
Volume: 33 cl
Alcohol Volume %: 8%
Kleur: Goudblond met een gebroken witte schuimkraag
Geur/aroma’s: Hop, mout met nuances van honing en gist
Smaak: Vrij droge aanzet die naadloos overgaat in een fruitig middenstuk en een harsige hop-bittere finale

Cover © Freepik.nl

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2025
In december starten de inschrijvingen!