Westmalle Tripel

Tripel Dag

Dinsdag. In Europa officieel de derde dag van de week. Zondag is het begin, maandag heeft de eer om het startschot voor de werkweek te geven, woensdag staat bekend als de ‘weekbreker’, maar dinsdag? Tja, dinsdag zit er wat tussenin.

In de oude Romeinse kalender was het de dag van Mars, de god van de oorlog. Vandaar dat veel talen nog steeds een link hebben: in het Frans ‘mardi’, in het Italiaans ‘martedì’, in het Spaans ‘martes’. Alleen wij Vlamingen en Nederlanders hebben het minder heroïsch gehouden en kozen voor… dinsdag. Saai? Misschien. Maar het klinkt toch beter dan ‘Marsdag’.

Cultureel is dinsdag vaak een vergeten dag. Geen maandagblues, geen woensdag ‘halfweg-gevoel’. Maar net dat maakt dinsdag uniek: het is een dag zonder stempel. Een dag die je zelf kan invullen. In de bierwereld noemen we dat gewoon een uitstekende dag om een Tripel te drinken. Elke dinsdag stelt BGC daarom een Tripel voor.

Noblesse oblige: we trappen af met de moeder aller tripels.

  • Bier: Westmalle Tripel
  • Brouwerij: Brouwerij der Trappisten van Westmalle (BE)
  • Volume: 33 cl
  • Alcohol Volume %: 9,5% ABV
  • Kleur: Gouden kleur met een stevige witte schuimkraag en levendige pareling.
  • Geur/aroma’s: Prachtig aroma met nuances van zoete mout, banaan en subtiele hoptonen.
  • Smaak: Volmondig, rond en complex, aangename carbonatie, fruitig (banaan, meloen), met een mooi hopbittertje en een warme lange afdronk.
  • Foodparing: Zeetong ‘à l’Ostendaise’, hoevekip met champignonsaus en frietjes, appelcake.

Cover © Abdij Westmalle

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk