Brouwerij Weihenstephaner oftewel de ‘Bayerische Staatsbrauerei’ is een echte legende. De kloosterbrouwerij ligt in Freising, in de buurt van München. Dit is de oudste nog werkende brouwerij ter wereld. In 725 werd een Benedictijner abdij gesticht. Sinds 1040 wordt er bier gebrouwen. Het klooster kreeg in dat jaar ook het recht om te verkopen. Sinds 1921 draagt de brouwerij het predicaat ‘Bayerische Staatsbrauerei’. De bieren zijn pure wereldklasse en zijn technisch perfect. Dat laatste zal u niet verbazen aangezien de brouwerij aan de brouwersfaculteit van de Technische Universiteit van München verbonden is.
Weihenstephaner Hefeweissbier wordt vaak gezien als de Moeder van alle Weizenbieren.
- Brouwerij:Weihenstephaner (DE)
- Volume: 50 cl
- Alcohol Volume %: 5,4%
- Kleur: Troebele gouden kleur met een stevige, romige witte schuimkraag.
- Geur/aroma’s: Kruidig (de obligate kruidnagel), fruitig (hinten van banaan) en moutig (weeïge geur van tarwe).
- Smaak: Zacht en zalvend op het pallet, verfrissend, hinten van fruit, kruidig, verfrissende afdronk.
- Food pairing: Salade met venkel, salsiccia en polenta, snoekbaars met lentegroentjes, aperitief.
Cover ©Weihenstephaner
Foto © Bart Van der Perre