WELKE PILS IS HET LEKKERST?

Op ontdekking met Colruyt

Het ene pintje is het andere niet. Er wordt af en toe wat neergekeken op pils. Gewoon een dorstlesser die je (meestal op café) bestelt en dan maakt het niet uit ‘welk’ … een pintje is een pintje toch, doe niet moeilijk. Hoewel … je hebt natuurlijk die vaste Jupiler drinker die bij niets anders zweert, zijn Jupiler is de enige goede, al de rest smaakt naar … tot hij 6 glazen pils blind voorgeschoteld krijgt … confronterend. Pils is inderdaad een ‘basis’ bier maar dat betekent ook dat alle individuele ingrediënten heel mooi naar voor komen en subtiel bijdragen tot een geheel. De brouwer speelt subtiel met topingrediënten om net die nuances aan te brengen die hij in het eindproduct wil terugvinden.

Degustatiebieren hebben een stevige opmars gekend, maar er blijft ook op pilsgebied meer dan voldoende te ontdekken en het hoeft absoluut niet saai te zijn. Het pintje blijft een klassieker en misschien kennen we onze klassiekers toch net iets minder dan we denken (of we vatten er de subtiele nuances niet meteen van). Colruyt lanceert daarom een box met 6 verschillende pilsbieren. Het doel is eenvoudig: de diversiteit aan pils laten proeven aan het grote publiek.

“We willen onze klanten kennis laten maken met verschillende, minder bekende pilsbieren, zodat ze kunnen proeven dat een pintje niet ‘zomaar een pintje’ is en er heel wat diversiteit zit in pils. Daarom lanceren we een degustatiebox met pils”.
Koen Debusschere – Colruyt-aankoper

De box neemt je op sleeptouw van de oer pils tot wat meer hedendaagse interpretaties. Het omvat de volgende bieren:

  • Pilsner Urquell: de eerste pils ter wereld uit de Tsjechische stad Pilsen.
  • Cristal: de oudste Belgische pils, gebrouwen in het Limburgse Alken.
  • Bavik Super Pils: een kraakheldere pils met natuurlijke smaak van brouwerij De Brabandere te Harelbeke
  • Zenne Pils: een artisanale, biologische pils van de Brusselse Brasserie de la Senne
  • Estaminet Refined Lager: een pils gebrouwen zoals een speciaalbier, van brouwerij De Hoorn te Steenhuffel
  • Lupulus: een biologische pils van brouwerij Lupulus uit Gouvy

Meer informatie over alle bieren is te lezen in het bierboekje dat bij de box past. De bierbox pils zal verkocht worden vanaf morgen te koop zijn in alle winkels van Colruyt voor 7,95 euro.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open