Dit is een heel simpel en overheerlijk recept. Voor iedereen die van bier en brood houdt.
Ingrediënten:
- 500 g zelfrijzend bakmeel
- 1 tl zout
- 1 el olijfolie
- 1 flesje Westmalle Dubbel
- Ingevette cakevorm
- 1 tl bicarbonaat
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180-190°C.
- Vet een cakeblik in met olie of boter.
- Doe het bakmeel in een mengkom. Voeg het zout, bicarbonaat en een scheutje olijfolie toe.
- Voeg de Westmalle Dubbel toe en meng alles goed door elkaar. Dit kan met de hand of met een lepel. Het deeg mag wat grof blijven.
- Giet het deeg in het ingevette cakeblik.
- Bak het brood in 45-55 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of het brood gaar is (de prikker moet er schoon uitkomen).
- Laat het brood even afkoelen en snijd het daarna in plakken.
Voeg gerust wat extraatjes toe zoals blokjes feta, geraspte kaas, uitgebakken spekjes, ui, zongedroogde tomaatjes, maïs, lente-ui, zonnebloempitten, verse kruiden (zoals rozemarijn, tijm of oregano) of specerijen (zoals paprikapoeder, komijn of korianderzaad) – zo maak je van dat Westmalle brood een echt festijn.