Westmalle Brood

Dit is een heel simpel en overheerlijk recept. Voor iedereen die van bier en brood houdt.

Ingrediënten:

  • 500 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl zout
  • 1 el olijfolie
  • 1 flesje Westmalle Dubbel
  • Ingevette cakevorm
  • 1 tl bicarbonaat

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180-190°C.
  2. Vet een cakeblik in met olie of boter.
  3. Doe het bakmeel in een mengkom. Voeg het zout, bicarbonaat en een scheutje olijfolie toe.
  4. Voeg de Westmalle Dubbel toe en meng alles goed door elkaar. Dit kan met de hand of met een lepel. Het deeg mag wat grof blijven.
  5. Giet het deeg in het ingevette cakeblik.
  6. Bak het brood in 45-55 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of het brood gaar is (de prikker moet er schoon uitkomen).
  7. Laat het brood even afkoelen en snijd het daarna in plakken.

Voeg gerust wat extraatjes toe zoals blokjes feta, geraspte kaas, uitgebakken spekjes, ui, zongedroogde tomaatjes, maïs, lente-ui, zonnebloempitten, verse kruiden (zoals rozemarijn, tijm of oregano) of specerijen (zoals paprikapoeder, komijn of korianderzaad) – zo maak je van dat Westmalle brood een echt festijn.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk