Een echte West-Vlaamse klassieker: Oud Rood bier uit Roeselare en heerlijke griet uit onze Noordzee. Griet heeft mager, wit en stevig vlees. Net als het uiterlijk lijkt ook het visvlees van griet sterk op dat van tarbot. Het is zeer fijn van smaak, maar is iets minder stevig dan dat van tarbot. De combinatie met de Rodenbach Grand Cru is gewoonweg perfect.
Ingrediënten:
- 4 stukken grietfilet van 200 g
- 300 g fijngesnipperde sjalotten
- 2 flesjes Rodenbach Grand Cru
- Goede Boter
- Peper & Zout
Bereiding:
- Verwarm de oven op 180°C
- Fruit de sjalotten aan in hete boter.
- Kruid de filets met peper & zout.
- Leg de sjalotten op de bodem van een beboterde vuurvaste schotel.
- Leg hierop de grietfilet en leg een klontje boter op elke filet.
- Overgiet met het bier.
- Gaar de vis (ongeveer 7 a 8 minuten) in de voorverwarmde oven.
- Leg de filets op vier borden en verdeel de saus erover;
- Serveer met verse pasta of natuuraardappelen.
Pairing:
We maken het niet moeilijk en kiezen voor een Rodenbach Grand Cru, een bier met een fris zure smaak en complexe fruitigheid. Het bier is bovendien perfect in evenwicht. De relatie met het gerecht hoeven we niet ver te zoeken: het bier natuurlijk. Ook de delicate smaak van de vis wordt op geen enkel moment overheerst door het bier.
Cover © Lekker Van Bij Ons