ZIJN ER BROUWERIJEN IN WALLONIË?

Bières et brasseries de Wallonie

Zijn er brouwerijen in Wallonië? Natuurlijk kennen we allemaal Jupiler, Leffe, Chimay, Rochefort, Orval, Chouffe. De meer avontuurlijke bierdrinkende medemens heeft ook al eens een Saison Dupont, een Bush of een Saint-Feuillien genuttigd. Maar heeft u al eens gehoord van: Brasserie des Eaux Vives, La Brasserie du Clocher of Invictus. Zo kunnen we nog een tijdje doorgaan. Thomas Costenoble en Jean-Luc Bodeux brachten alle Waalse brouwerijen in kaart. Een waar titanenwerk.

Hoe begint men in godsnaam aan een recensie van een boek dat geschreven is door een vriend en vennoot en door een heel goede kennis? Heel simpel, je laat het boek voor zich spreken.

Thomas Costenoble en Jean-Luc Bodeux bezochten alle 110 Waalse brouwerijen.Costenoble nam Brabant en Henegouwen voor zijn rekening, Bodeux trok op verkenningstocht door Namen, Luik en Luxemburg. Het resultaat zijn twee fraaie boekdelen geïllustreerd door de jonge fotograaf Noé David. Binnenin vinden we een gedetailleerd en exhaustief overzicht van de Waalse brouwerswereld die de laatste vijf jaar een enorme evolutie kende. Zelfs beergeeks hebben vaak geen flauw vermoeden wat er de laatste tijd achter de muren van deze brouwerijen is gebeurd.

Beide auteurs illustreren  het enthousiasme van deze nieuwe generatie brouwers en de rijke keuze aan kwaliteitsbieren. De boeken zijn een must have voor iedere bierliefhebber die de taal van Molière machtig is.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open