ZOMERBIEREN

De keuze van de Bier Grand Cru redactie

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, het gras is groen, de bloemen bloeien en iedereen is vrolijk en uitgelaten. In een luie stoel met je voeten in het gras of in een hangmat met een zalig glas bier in je hand. Het leven is mooi. Rest enkel nog de vraag welk bier is het ultieme zomerbier. Immers hoe beter de keuze, hoe beter het leven. We vroegen de BGC redactie naar hun voorkeur. De keuze is op zijn zachts gezegd verrrassend.

Joost Houtman: Een ijskoude Duvel Tripel Hop. Als afsluiter van een heerlijke zomerse driewerf plezier.

Yannick de CocqueauSimplex (De Ranke), lekker en dorstlessend in al zijn eenvoud. Eenvoud en niet perse enkelvoud …

Gilbert Declos√225 Saison (BFM – Zwitserland) Magistrale balans tussen subtiele aciditeit en delicate houttoets. Fris, zacht op de tong, diep en lang. Een absoluut meesterwerk.

Cleenewerck Axel: Een prachtige Saison Cazeau van de gelijknamige brouwerij. Laag in ABV% en hoog in smaak.

Bart Van der PerreOude geuze (Oud Beersel). Na een hete zomerse dag, op een zwoele zomeravond, is er niets beter om de zilte zweetsmaak in je mond weg te spoelen dan een licht zure oude geuze. Het moment dat zilt en zuur zich mengen kan het best omschreven worden als ‘Een ingelke dat oep aa toeng pist’.

Elise Vandoninck: Eindeloze zomeravond = sowieso een grote fles om te delen. Liefmans Goudenband om te beginnen (ik hou van de combinatie zuur – zoetje – houtig) en dan aan een kampvuur of vuurkorf eindigen met een goeie stevige hout gelagerde stout, bijvoorbeeld de Ardenne Stout (Brasserie Minne).

Dirk RodriguezAdriaen Brouwer Tripel (Brouwerij Roman) Ik drink liefst bio-bier, vooral op zomeravonden, want dat is trending, zeggen mijn netwerkvrienden.

Thomas CostenobleMagic Tafel (Brasserie de la Senne), een hedendaags en hoppig tafelbier.

Luc De RaedemaekerRulles Estivale (Brasserie Rulles), een zomers topbier uit de Gaume, de Belgische Provence.

Baudouin HavauxMaes 0,0% (Alken Maes), ideaal om de dorst te lessen op een warme zomerdag.

Fedor Vogel: Chateau Neubourg van Gulpener bierbrouwerij. Ik drink zelden pils maar op een warme avond is een speciaalpils als deze hoppige Chateau Neubourg een smaakvolle en aangename doordrinker.

Cover foto ©Freepik

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open