ZOMERUUR?

DE KONINCK LANCEERT OPNIEUW ZOMERBIER

Zondag 27 maart zetten we de klok een uur vooruit. En dat betekent ook: tijd voor Lost in Spice. Want vanaf dan stroomt het zomerbier opnieuw uit de tap in de De Koninck Bar. Met z’n kruidige aroma’s en frisse citrustoetsen laat Lost in Spice de zon schijnen in je glas. Om de kruiden toe te voegen gebruiken de brouwers trouwens een raketvormige hop gun, normaal gebruikt om hoppen te doseren. Vandaar de naam ‘Lost In Spice’! Je proeft Lost in Spice vanaf zondag in de bar van de brouwerij. Wie het bier graag mee naar huis neemt of cadeau doet, kan een crowler (een 1-liter-blik) rechtstreeks aan de tap laten vullen. Schol!

De laatste De Koninck Winter is getapt, zondag gaat de zomertijd in én we dromen met z’n allen van zwoele zomerdagen. Niet alleen het kwik op de thermometer gaat de hoogte in, ook in de brouwzaal van de Stadsbrouwerij stijgt de temperatuur gevoelig. De brouwketel draait er op volle toeren en de hopgun – met daarin kruiden in plaats van hoppen – doet overuren. Ín die brouwketel: Lost in Spice, het zomerbier van De Koninck. Meesterbrouwer Sven Dekleermaeker brouwde het bier voor het eerst in 2017. Sindsdien wordt het bier traditioneel steevast gelanceerd bij het ingaan van de zomertijd. Toch voor zolang we nog van uur blijven veranderen …

Sven Dekleermaeker, brouwmeester: “Lost in Spice is een fris, kruidig en zomers bier. Ik kijk al uit naar de lange zomeravonden hier in de binnenstraat van onze Stadsbrouwerij. Laat die zon maar komen.”

Ook tof: Je proeft Lost in Spice ook op de ‘Harmony Afterworks’. Buren Fosbury & Sons, Stadsbrouwerij De Koninck & YUST – drie locaties in de meest gezellige buurt van Antwerpen – organiseren élke vrijdag een afterwork op één van de drie plekken. De afterwork op vrijdag 1 april vindt plaats in de De Koninckbar en staat helemaal in het teken van Lost in Spice. Dat belooft vuurwerk!

Wie graag de allereerste crowler gevuld met Lost In Spice wint, houdt best de sociale media van de brouwerij in de gaten. Daar gaat op zondag 27 maart om 12u30 een heuse ‘crowler zoektocht’ van start. Wie het snelst op de plek is waar het 1-liter-blik verstopt zit, wint de crowler én wordt uitgenodigd door brouwmeester Sven Dekleermaeker op de brouwerij.

LOST IN SPICE
Alcohol: 6.5 %
Bitterheid: 11 EBU
Stijl: New Antwerp Spiced Ale (NASA)

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open