SAISON DUPONT CUVÉE DRY HOPPING

Ons wekelijks bier

Zeg saison en een iet of wat bierdrinker vult aan met Dupont. Het is hét voorbeeld van het seizoensbier dat oorspronkelijk op boerderijen in de winter werd gebrouwen om tijdens de oogst de dorst te lessen. Wij gaan echter niet wachten op de oogst om er al eentje te kraken want de lente is duidelijk al in het land en na zo’n dagje werken in de moestuin om er voor te zorgen dat er ooit een oogst zal zijn smaakt zo’n saison ook absoluut.

Brasserie Dupont in Tourpes begon in 1844 als boerderij-brouwerij. De Saison Dupont wordt er in een gewone en een biologische versie gebrouwen en sinds 2010 is er dus ook deze met Sloveense Styrian Wolf gedryhopte versie. Extra hoppig, een tikkeltje bitterder en kurkdroog zoals haar zusjes. Een prachtige dorstlesser dat een zilveren medaille wist weg te kapen tijdens de laatste editie van de Brussels Beer Challenge.

Bier : Saison Dupont Cuvée Dry Hopping

  • Brouwerij : Brasserie Dupont (BE)
  • Alcohol Volume % : 6,5%
  • Zicht: Donker goudblond, met een lichte waas en mooi fijn schuim.
  • Geur/aroma’s : Fenolisch en peperig, zachte moutbasis, klein beetje boter, kruidige hop.
  • Smaak: Mooie, volle aanzet met toetsen van mout en abrikoos. De smaak is bitterder dan verwacht, met toetsen van (de witte velletjes van de) pompelmoes. Minder rond in de mond dan de gewone saison, maar wel in balans. Droge afdronk.
  • Food pairing : Hoppescheuten met een gepocheerd eitje en wat gerookte zalm, bloemkool gratin met natuuraardappelen.
Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open