ZWARTE PILS

Black Saxon

Akkoord, de titel is een boutade en niet geheel waarheidsgetrouw, maar Schwarzbier en pils hebben ook een groot aantal overeenkomsten. Het zijn beide laag alcoholische, vlot drinkende en dorstlessende bieren. Ze zijn beide van lage gisting en onze oosterburen zijn er gek op. Schwarzbier heeft in tegenstelling tot pils een ondoorzichtige zwarte kleur. Het alcoholpercentage varieert meestal van 4,6% tot 5%. Schwarzbieren worden in Duitsland meestal geserveerd met donker dik brood en roomkaas. De Black Saxon van de Nederlandse Brouwerij de Leckere is een mooi stijlvoorbeeld.

Bier: Black Saxon
Brouwerij: Brouwerij De Leckere (NL)
Volume: 25 cl
Alcohol Volume %: 4,9%
Kleur: Zwart met een beige schuimkraag
Geur/aroma’s: Donkere mout, roggebrood, koffie, noten
Smaak: Lichtvoetig, fris met hinten van donkere mout, roggebrood, drop en noten, frisse afdronk
Foodpairing: Roggebrood met een zure haring, braadworst

www.deleckere.nl

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2025
In december starten de inschrijvingen!