21 Belgische Brouwerijen veroveren Canada

 Na een succesvolle roadtrip langs de Oostkust van de Verenigde Staten in mei 2023, steken dit jaar opnieuw verschillende Belgische brouwerijen de Atlantische Oceaan over voor een nieuwe internationale Belgian Beer Week. Deze keer zakken de Belgische brouwers af naar Noord-Amerika, meer bepaald naar Canada. Het doel blijft hetzelfde als vorig jaar: Belgisch bier én de rijke Belgische biercultuur op de (Canadese) kaart zetten. 

21 grotere, middelgrote en kleinere Belgische brouwerijen reizen deze week naar Canada om het unieke karakter en de verscheidenheid van Belgisch bier onder de aandacht te brengen bij de Canadezen. Er staan verschillende evenementen gepland in Toronto en Montréal om deze doelstellingen te bereiken. “De collegialiteit onder de Belgische brouwers is groot,” stelt Grootmeester van de Ridderschap van de Roerstok Alain De Laet, “alle brouwers begrijpen dat we samen het merk ‘Belgisch bier’ veel sterker kunnen neerzetten op het internationale toneel. Daarna is het ieder voor zich om eigen commerciële keuzes te maken in een poging de Canadese consument te bereiken.” De week eindigt op « Le Mondial de la bière » in Montréal, één van de belangrijkste internationale bierfestivals in Noord-Amerika, waar alle deelnemende brouwers een Belgisch paviljoen zullen openen. Een unicum, want dit gebeurde nog nooit eerder. 

Deze tweede internationale ‘Belgian Beer Week’ is opnieuw een initiatief van de Ridderschap van de Roerstok der Brouwers in samenwerking met de federatie Belgische Brouwers. “De roadtrip naar de Verenigde Staten vorig jaar was voor vele brouwerijen een groot succes, vandaar dat we beslisten om het dit jaar opnieuw te doen, weliswaar iets noordelijker,” aldus Alain De Laet, “het evenement kadert bovendien binnen een bredere ambitie om de unieke diversiteit van Belgisch bier als generiek merk ook daadkrachtig op de internationale kaart te zetten.” 

“In tijden waar de biervolumes onder druk staan, zijn initiatieven als deze van groot belang om de enorme diversiteit en creativiteit van onze Belgische bieren nog eens internationaal onder de aandacht te brengen”, vertelt 

Krishan Maudgal, directeur van de sectorfederatie Belgische Brouwers. “Canada is altijd belangrijk geweest voor verschillende Belgische brouwers, maar er is zeker nog potentieel om te groeien. Hopelijk biedt deze week voor de deelnemende brouwerijen, ook voor zij die nog nooit actief waren op de Canadese markt, nieuwe kansen en opportuniteiten.” 

Vandaag telt België meer dan 400 brouwerijen en meer dan 1.600 verschillende biermerken. Die diversiteit in stijl, smaak, geur en kleur neemt jaar na jaar verder toe en het verbindende karakter van bier is daarin de constante factor. “Bier brengt mensen samen. De Belgische biercultuur is historisch verankerd in onze samenleving en dit werd in 2016 ook officieel bevestigd met de erkenning als immaterieel cultureel erfgoed door UNESCO. Ook dat is een essentieel onderdeel dat we tijdens deze week in Canada onder de aandacht willen brengen”, besluit Alain De Laet. 

De Belgian Beer Week in Canada gaat door van maandag 20/05 tot zondag 26/05. Onderstaande brouwerijen nemen deel: Brouwerij Huyghe, Trappist Chimay, Trappist Rochefort, Trappist Westmalle, Brouwerij Verhaeghe, Brouwerij Sint-Bernardus, Brouwerij Lindemans, VBDCK (Kerel), Brasserie John Martin, Brouwerij Van Steenberge, Brouwerij Haacht, Brouwerij Vanhonsebrouck, Brasserie de Silly, Brouwerij Het Nest, Brasserie de Flobecq, Brasserie de l’Abbaye du Val Dieu, Brouwerij De Halve Maan, Brouwerij Roman, Brasserie d’Orval, Swinkels Family Brewers (Palm, Rodenbach), Brouwerij De Achelse Kluis 

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Bier Passie Weekend