Zwarte Magie

Ons wekelijks bier

Vandaag wordt Zwarte Sara vereerd, de mythische Patroonheilige van de Roma. Vele mensen uit de Roma gemeenschap proberen dan naar Saintes-Maries-de-la-Mer in de Camargue te trekken, een pelgrimsoord en centrum van de festiviteiten. Sara e Kali zoals ze in het Romani wordt genoemd zou volgens een legende zwarte dienares zijn van een van de Drie Maria’s. Ze … wacht even … dit is toch über WOKE? De Sint en zijn Piet zijn er niets naast. Hier helemaal geen ‘roet’ en dan zelfs geen man die in de ondergeschikte rol moet kruipen… Maar goed dat wij ons van al dat WOKE gedoe niet al te veel aantrekken, want anders zou dat feestje nu wel stevig bedorven zijn. We gaan er eigenlijk zelfs gewoon een schepje bovenop doen en helemaal in de stereotypen mee door op deze hoogdag voor de Roma een Zwarte Magie te openen. Of hoort ‘Madame Irma’ niet in uw stereotype zigeunerplaatje?

Bier: Zwarte Magie

  • Brouwerij: Bierbrouwerij Wentersch (NL)
  • Volume: 33 cl
  • Alcohol Volume %: 6,7 %
  • Zicht: Ondoorschijnend zwart bier met een volle, standvastige mokkakleurige schuimkraag.
  • Geur/aroma’s: De eerste indruk is vooral fris hoppig. Citrus en tropisch fruit. Vollere chocolade en koffiearoma’s komen het geheel vervolledigen.
  • Smaak: Zacht moutige aanzet. Romige chocolade. Ietwat zoete koffie. Mooi geïntegreerde hopbitters die doorvloeien naar de afdronk. Fruitige hop accenten en iets van kokosnoot in de finale.
  • Foodpairing: Oud-Amsterdam, salade met gerookte forel en appeltjes, pure chocolade.

De Zwarte Magie heeft duidelijk ook gewerkt op de jury van de Brussels Beer Challenge. Deze beloonde het bier met een gouden medaille.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Bier Passie Weekend