400E NEDERLANDSE BIERSOMMELIER

De opleiding kan nu ook in België gevolgd worden.

Sinds 18 februari jongstleden telt Nederland maar liefst vierhonderd internationaal biersommeliers. Rob Zengerink van bierspeciaalzaak De Bierstudio in Hengelo is de gelukkige die dit bijzondere diploma in ontvangst mocht nemen. Het examen internationaal biersommelier is het sluitstuk van het opleidingsprogramma dat StiBON Bieropleidingen aanbiedt.

“StiBON biedt mij met hun opleiding de uitgelezen kans om mijn kennis over bier te verbreden. Ik vind – als eigenaar van een bierspeciaalzaak – dat deze kennis essentieel is om onze klanten nóg beter te kunnen bedienen. Daarnaast wil ik in de nabije toekomst graag proeverijen organiseren en onze klanten meer beleving bieden. Daar helpt de StiBON-opleiding perfect bij!”, aldus de kersverse biersommelier. Overigens was Rob niet de enige die zijn diploma deze week in ontvangst mocht nemen. In totaal is Nederland zestien biersommeliers rijker. “We zien dat de honger naar kennis over bier onverminderd hoog blijft”, aldus Henri Reuchlin, coördinator van StiBON Bieropleidingen. “Biersommeliers zoals Rob van De Bierstudio zijn onmisbaar om consumenten wegwijs te maken in de diversiteit van de Nederlandse biercultuur.”

In februari en maart starten weer verschillende opleidingen Bierambassadeur niveau 1, onder andere in Haarlem, Rotterdam, Nijmegen, Utrecht en Brussel. StiBON is de oudste en meest gewaardeerde bieropleiding van Nederland, opgericht in 2009. Naast het overdragen van theoretische kennis speelt het gezamenlijk proeven en beschrijven van bieren een belangrijke rol tijdens de lessen.

StiBON België: https://stibon.nl/opleiding/stibon-bierambassadeur-1-belgie/

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open