Artikels

Zijn de feesten wat aan de zware kant geweest? Stevige maaltijden en een wat hoger dan gemiddelde calorie inname? Bah ja, het is tenslotte zo een periode van het jaar...

Een ‘bizondere’ biercocktail. Butcher’s crossing is een meesterwerk van de Amerikaanse schrijver John Williams. Deze roman gaat over het verlangen naar een intens leven en het verlies van onschuld; een...

Heb je het voornemen om in 2020 wat beter voor jezelf te zorgen? Aangezien je spaarboekje toch niets opbrengt, kan je beter je zuurverdiende centen uitgeven op café en tegelijk...

Wat is er beter om de ijzige winterkou te verjagen dan een kom dampende verse uiensoep? De soep is op zijn lekkerst als ze gegeten wordt uit een soepkom die...

Coquilles Coquilles saint-jacques of sint-jakobsschelpen worden nog steeds in het wild geoogst. Ze leven op de zeebodem waar ze zich te goed doen aan algen en plankton. Deze lekkernij verleid...

De Sligro-ISPC wildrecepten met biersuggestie. Bier is gewilder dan ooit en wild is terug van nooit weggeweest. Bier past bovendien uitstekend bij wild. Decennialang was het haast heiligschennis om bier...

Het verhaal achter het etiket Daar zijn ze weer de eindejaarsfeesten, het gezelligste moment van het jaar. De haard aansteken, de kou buitensluiten en lekker ‘samenhokken’ met de familie rond...

De eerste pasta van eigen bodem Na drie jaar onderzoek lanceerde het Belgische bedrijf Belcampi de eerste pasta van eigen bodem. Met Kempische tarwe wordt een fraai assortiment pasta op...

Zalm blijft een super populaire vis en is vooral heel lekker. In combinatie met het Belgische witte goud wordt het een gastronomisch topgerecht. Met gekookte aardappelen erbij serveert u een...

Dit is een rijkelijk feestrecept met pasta en is heel gemakkelijk te bereiden. Deze pasta doet me telkens weer realiseren hoe ontzettend lekker pasta kan zijn. Met een eenvoudige saus...

Het nieuwe kookboek van Colruyt ‘Haast en spoed is zelden goed’, ‘Als ge aan de snelheid van het licht rond een stoel loopt, trapt ge vanachter op uw eigen hielen’,...

Zeeduivel met prei en Malheur De verschrikkelijke zeeduivel is een heerlijke vis, vooral bekend onder de Franse benaming ‘lotte’. Zeeduivel wordt ook staartvis genoemd, omdat meestal alleen de staart in...

Chimay Grande Réserve kaapt de Comac prijs weg op de Brussels Beer Challenge Voorlopig bestaat de Vlaamse canon gelukkig enkel op papier. Ik kan dus nog zonder de dreiging van...

De mogelijkheden om ‘lekker’ af te tellen naar Kerst zijn ondertussen legio. Chocolaatjes, cadeautjes, bier, … er kan van alles en nog wat achter de deurtjes van die leuke kalender...

Paling in het groen is een typisch Vlaams streekgerecht. Maar omdat België berucht en beroemd is om de wafelijzerpolitiek, serveren we vandaag forel in ’t groen. De Waalse variant van...

Dit is echte Vlaamse kost. Deze stevige boerenworsten worden vergezeld met een subtiele biersaus. Dit is een eenvoudig, snel en budgetvriendelijk recept. Genieten geblazen. Liefmans Goudenband is een van de...

Deze Portugese visdelicatesse wordt bolinhos de bacalhau genoemd, of pasteis de bacalhau, of soms ook croquetas de bacalhau. Je houdt ervan of je houdt er niet van. Er is geen...

De nieuwe ‘zero’ van BBP! Tot voor kort hadden speciaalbieren meestal een alcoholgehalte van meer dan 7%. De tijden zijn goed geëvolueerd en geen enkel permanent BBP-bier bevindt zich op...

Fugu & Kaishaku bier Kogelvis is een echte delicatesse in Japan, maar het kan meteen ook je laatste maaltijd worden. De kok moet heel voorzichtig zijn om enkel de niet-giftige...

The comeback De trappisten van Rochefort zijn de laatste tijden wel vaker in het nieuws gekomen. Het ging dan meestal niet over bier maar over water. Laat ons dus even...

Populair
Beer Agenda

🍺Oktoberfest – 2e Editie – Brouwerij van Rochehaut🍺

Van:27/09/2025

Tot:28/09/2025

Opendeurdagen van de brouwerij van Orval

Van:19/09/2025

Tot:20/09/2025

OktoberPEAK

Van:26/09/2025

Tot:26/09/2025

Brussels Beer Challenge 2025

Van:02/11/2025

Tot:05/11/2025