WITTE DONDERDAG

met een KEREL

We mogen hopen dat het enkel een ‘herdenking’ is en het vanavond niet ons laatste maal is, maar een goede 2000 jaar geleden was het voor Jezus wel van dat, en hij wist het. Hij zal die avond zijn verdriet wel hebben hebben verdronken in de wijn, maar had hij toen al van de nieuwe KEREL geweten, was hij waarschijnlijk wel daarvoor gegaan.

Hij kon hoogstwaarschijnlijk wel raden dat hij zou worden veroordeeld omwille van Godslastering en zo aan het kruis zou belanden. Zou je dan ook niet gaan voor iets dat vooral ‘untouched by monks’ is, een goede heidense drank? Zo eindigen en dat terwijl je weet dat je de koning van de joden bent, een KEREL van jewelste. Je zou voor minder zo’n paar flesjes KEREL ORGANIC WIT achterover slaan op Witte Donderdag, niet?

Nu ja, alle gekheid op een stokje, wij vonden het gewoon een goede aanleiding om de laatste creatie van VBDCK in Tielrode uit te proberen. Dit tarwebier dat zo een beetje het midden houdt tussen een Weizenbier en een Witteke kon ons in ieder geval bekoren.

Bier: KEREL ORGANIC WIT

  • Brouwerij: VBDCK (BE)
  • Volume: 33 cl
  • Alcohol Volume %: 6,6% ABV
  • Kleur: Wazig stroblond met een stevige witte schuimkraag.
  • Geur/aroma’s: Zachte, fruitige en frisse neus met een ronde moutbasis. Fris citrus toetsje, zoete appelsien en een fenolische hint die wat aan vanille doet denken.
  • Smaak: Volmondig en rond. Zachte moutaanzet met een zoetje. Verfrissend koolzuur die het bier mooi draagt. Droogt vrij goed uit om uit te vloeien naar een zacht fruitige afdronk met wat meer citrus. Fris.
  • Foodparing: ‘Croky Seasalt with a Touch of Lime’, Thaise curry met kokos en limoen, Keiems Bloempje.
Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open