Bier & Kaas Hoe gek je ook op wijn bent: kaas brengt je altijd in de problemen, aldus wijnaficionado en DM. Vino hoofdredacteur Dirk Rodriguez. In de culinaire wereld lijkt...
“Escort Deluxe 2016” De eerste Belgische gose Een blonde gose met duindoorn. Dat is de Escort Deluxe 2016, het nieuwe bier van Bieren Cabardouche. Daarmee maakt de Antwerpse huiskamerbrouwerij haar...
Wereldvermaard zijn ze, onze Belgische bieren. Maar een echte prestigieuze bierwedstrijd had ons apenlandje nog niet. Daarom besliste bierevenementen- en communicatiebureau Becomev vijf jaar geleden om de Brussels Beer Challenge...
Hoe schrijf je objectief over een boek van je eigen hand waar je hele ziel in ligt? Ik staak meteen mijn vruchteloze pogingen en gun u graag een blik achter...
Hôtel de prestige, appart‑hôtel, salle de séminaire, salle de mariage et désormais… microbrasserie. Plus besoin de s’enquérir de la boisson à servir lors de votre congrès ou de vos noces !...
VIJFDE EDITIE VAN DE BRUSSELS BEER CHALLENGE Het alleenrecht op brouwerijen hebben we niet meer. In het buitenland borrelt er vanalles in de brouwketel. In de US tellen we meer...
Twintig jaar Bert Kruismans Levensgenieter, bierliefhebber, schrijver, … en standup comedian staat twintig jaar op de planken. De daarbij horende nostalgie ziet hij evenwel gecounterd door de vaststelling dat heel...
DE LAATSTE BIER-NIEUWTJES UIT NEDERLAND #BOCKBIER2016 (B)OcKTOBER is in volle gang! In België is bockbier misschien (nog) niet zo populair, maar in Nederland staat dit biertype op een goede derde...
Het bekende Brusselse volkscafé de Monk aan het Sint-Katelijneplein verandert zondag voor één dag in een stoofvleesrestaurant. Dat gebeurt samen met de lancering van De Mijne is de Beste –...
Een Brusselse straffe madam en twee klein kadeekes uit onze hoofdstad sloegen de pollekes in elkaar. De drie eigenzinnig ondernemers creëerden “De Zenne Pistolet Cantillon”, kool gekookt in Cantillon, licht...
Een Hamburger is met lengte voorsprong het populairste broodje ter wereld. Bier is de lievelingsdrank van de mensheid. De match ligt voor de hand. Ben je in Santiago Chili en...
Voor echte bierliefhebbers en echte foodies. Het “Echt bier kookboek” is gemaakt door drie Duitse kunstzinnige levensgenieters: Torsten Goffin woont in Keulen en werkt als fotograaf, culinair journalist en scenarioschrijver...
Voor één keer is de combinatie rijden en drinken toegestaan. Tijdens de driejaarlijkse racewedstrijd van volkscafé Oud Arsenaal nemen een zestal teams het 12 uur tegen elkaar op. Een autoracebaan...
Bockbier gekte Eind september of de eerste maandag van oktober -niemand durft het nog met zekerheid te zeggen- kijkt België met grote ogen en met open mond naar het begin...
5e editie van de Brussels Beer Challenge Na Brussel (2012), Luik (2013), Leuven (2014) en Antwerpen (2015), keert dit internationale bierevenement terug naar de hoofdstad van Europa De Brussels Beer...
Hertog Jan brengt een vatgerijpte-serie op de markt. De Hartog Jan Grand Prestige , rijpt negen maanden in cognac-, bourbon en portvaten. Grand Prestige is op zich een prachtig bewaarbier....
Primus lanceert een originele tapkraan. Een uniek ontwerp, helemaal in de huisstijl. En hoewel ze eerder oud en industrieel oogt, garandeert het binnenwerk van de kraan uiteraard een perfecte kwaliteit...
Tynt Meadow, de eerste Trappist ale Tot nu toe waren er slechts elf trappistenbrouwerijen in de wereld. Nu is de Engelse abdij van Mount St. Bernard de twaalfde trappistenbrouwerij geworden....
Van lagerbier tot lambiek, van porter tot pilsener, bokbier, bitter, stout en seizoensbier: er is een heerlijk bier naar ieders smaak. Bier varieert van licht en mild tot donker en...
Gecensureerd, verbeterd en aangepast door Thomas Costenoble. Bier en kaas? Daar hebben we al iets over gelezen. Werkt. En is altijd een goed idee. Zolang je maar het beste bier...