Een vergeten klassieker in een Antwerps jasje. En de parking geniet mee.
Ingrediënten:
- 50 cl amberkleurig bier (De Koninck)
- 50 cl goede kippenbouillon
- 80 g gerookt spek
- 1 koffielepel griessuiker
- 3 eierdooiers
- 1 eetlepel bloem
- 30 g boter
- 100 g geraspte Emmentalerkaas
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- peper, zout, muskaatnoot
- enkele sneetjes geroosterd Frans brood
Bereiding:
- Hak de ui fijn en laat zachtjes stoven in wat boter.
- Snijd het spek in blokjes, voeg toe en bak kort mee.
- Strooi er de bloem over en laat even meebakken.
- Giet het bier en de bouillon erbij en breng al roerend aan de kook.
- Voeg de suiker, wat muskaatnoot, peper en zout toe. Laat ongeveer een half uur zachtjes koken zonder deksel.
- Klop de eierdooiers los met een beetje warme soep en roer door de rest van de soep (niet laten koken).
- Serveer met geroosterd brood, bestrooid met Emmentalerkaas en verse peterselie.
Foodpairing:
De lichte karameltinten en zachte hopbitterheid van De Koninck harmoniëren prachtig met het zoute spek en de romige textuur van de soep. Een heerlijk hartig gerecht voor bij een fris glas van hetzelfde bier.
Honger naar meer? Klik hier!