BLOEMPANCH & OUDE KRIEK

Bloempanch is een dikke bloedpens/bloedworst, met witte ’teerlinkskes’ vet, afkomstig uit Brussel. Vaak wordt ze in plakken gesneden opgediend. Bloempanch wordt zowel warm als koud gegeten, met appelmoes, bruine suiker of warme kriekjes. Voor de Eerste Wereldoorlog was dat dagelijkse kost voor de Marolliaanse gezinnen, want het kostte niet veel. Het is een bijproduct van de slacht en werd voornamelijk in de herfst en winter vervaardigd. Nu wordt de lekkernij overal in België gegeten. We serveren dit streekgerecht met Kriek Mariage Parfait van brouwerij Boon.

Dit intens en complex bier kan perfect gecombineerd worden met hartige en niet bepaald lichte gerecht. De zure toets biedt de nodige verfrissing terwijl het wat hogere alcoholgehalte wat extra kracht en body brengt zodat het bier de intense smaak van de worst probleemloos aankan.

Cover © Pixabay

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2025
In december starten de inschrijvingen!