MOUSE VAN GEROOKTE HEILBOT & JACK’S PRECIOUS IPA

Gerookte vis is perfect geschikt om een mousse van te maken en heilbot is uitsluitend geschikt om te roken. Het roken van heilbot was en is echter niet wijd verspreid en beperkt zich voornamelijk tot Noord-Frankrijk, Vlaanderen, Holland en Denemarken. Het maken van een mousse is kinderlijk eenvoudig. Bij deze mousse serveren we een Jack’s Precious IPA van Brouwerij The Musketeers.

Ingrediënten:

  • 200 g gerookte heilbot
  • 4 dl room
  • Cayennepeper
  • Grof zeezout
  • Paar takjes verse dille

Bereidingswijze:

  1. Snij de heilbot in piepkleine stukken en mix fijn met een scheut room.
  2. Kruid met de cayennepeper en het zeezout.
  3. Zet het mengsel een paar uur in de koelkast.
  4. Klop de rest van de room stijf en spatel onder de mousse.
  5. Werk af met de takjes dille.
  6. Serveer met bruin boerenbrood.

Pairing:

Het bier is zacht fruitig, bitter en heel verfrissend. Het past uitstekend bij het gerookte karakter van de mousse. De bitterheid biedt tegenwicht aan het romige gerecht. Beide partners vinden elkaar uitstekend en steken elkaar de loef niet af.

Cover © Lekker Van Bij Ons

Foto © Brouwerij The Musketeers

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2024
Schrijf uw bieren in!