BREAKFAST FOR CHAMPIONS

Spekboterhammen & koffiestout

Een snel en simpel gerecht uit grootmoeders keuken. De lekkernij is bovendien voedzaam en de kostprijs is mild voor de ‘portemonnee’. Een sterke tas koffie smaakt uitstekend bij deze spekboterhammen, maar wij gaan voluit voor een koffie stout. We kiezen voor ‘Holy Roasty’ van Galea Craft Beers, de eerste alcoholvrije stout in ons land. Eigenlijk is deze combinatie het perfecte ontbijt.

Ingrediënten:

  • 4 grote sneden roggebrood
  • 8 sneden gezouten spek
  • 50 gr smout (of hoeveboter)
  • 6 eetlepels Luikse stroop
  • Klontje boter

Bereidingswijze:

  1. Smelt een klontje boter in een braadpan en bak het spek bruin.
  2. Smeer ondertussen de boterhammen in met de smout (of boter) en doe er vervolgens de stroop op.
  3. Leg het spek op de boterhammen en plooi de boterhammen dicht.
  4. Eet uit het vuistje.

Pairing:

De gebrande smaak van donkere mout en de hinten van koffie in het bier geven de spek boterhammen een ideale aanvulling. De zoute en zoete toetsen van het gerecht krijgen tegengewicht van de gebrande toets van het bier.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2025
In december starten de inschrijvingen!