Brouwerij Haacht

mikt op de flexi-drinker

Brouwerij Haacht breidt haar aanbod uit om in te spelen op de noden van de flexi-drinkers, dat op zoek is naar lekkere alcoholvrije varianten voor speciaalbieren. Twee alcoholvrije varianten komen het gamma SUPER 8 vervolledigen: SUPER 8 Rouge 0.0 en SUPER 8 Flandrien 0.0. De familiale brouwerij verwacht met de nieuwe bieren een marktaandeel van 5% te kunnen halen. “We hebben onze tijd genomen om kwaliteitsvolle en lekkere 0.0 bieren te brouwen. Het resultaat zijn twee non-alcoholische bieren die calorie- en suikerarm zijn en qua smaak sterk aanleunen bij onze klassiekers”, luidt het.

Alcoholvrije bieren veroveren stilaan maar zeker een vaste plek in de winkelkarretjes van de Belgen en op de drankenkaarten van horecazaken. Alleen al in 2023 groeide de verkoop van alcoholvrije bieren in ons land met 17% qua volume en met bijna een kwart qua omzet. Dat komt volgens Brouwerij Haacht omdat steeds meer bierdrinkers zogeheten flexi-drinkers worden. Dat zijn bierliefhebbers die bewust afwisselen tussen het klassieke gerstenat en alcoholvrije varianten.

Voor het brouwen van de nieuwe 0.0 bieren doet Brouwerij Haacht een beroep op een procedé op basis van destillatie. “Dit wil zeggen dat onze nieuwe bieren het normale brouwproces doorlopen, en dat we achteraf de alcohol uit het bier onttrekken. Om het typische karakter en smaak van het bier te behouden, voegen we de aromacomponenten, die tijdens het destillatieproces mee verdampen, opnieuw toe aan het bier. Dat is een proces waar we met het nodige geduld aan gewerkt hebben en dus ook onze tijd voor hebben genomen. Brouwerij Haacht heeft de tijd genomen om uitgesproken en smaakvolle varianten te brengen, wat de markt van alcoholvrije bieren aanzienlijk verrijkt” aldus Philippe Michiels van Brouwerij Haacht.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Bier Passie Weekend