Father Time

Ons wekelijks bier

Morgen worden alle papa’s weer eens in de bloemetjes gezet. Nu ja, de ‘bloemetjes’ is misschien een slechte woordkeuze, want je zult wel snel merken dat het niet de bloemen zijn die momenteel worden gepromoot, maar wel de scheerapparaten, werkgereedschap, BBQ’s, en ook bier natuurlijk. Over stereotypen gesproken… die bloemen, pralines, strijkijzers en stofzuigers die werden reeds volop in de kijker gezet voor moederdag.

Gelukkig voor de vaders hoort in het lijstje van de stereotypen dat ze best wel van een goed glas gerstenat kunnen genieten en van stereotypen wordt altijd gezegd dat ze toch altijd een kern van waarheid bevatten. Wie zijn wij om dat tegen te spreken en als het ons goed uitkomt, hebben we absoluut geen probleem met dit soort clichés. We doen dus gretig mee en openen voor de gelegenheid een flesje Father Time van de Amerikaanse brouwerij River North.

Bier: Father Time

  • Brouwerij: River North Brewery (USA)
  • Volume: 37,5 cl
  • Alcohol Volume %: 15,1 %
  • Kleur: Diep mahoniebruin. Kristalhelder. Dun ringetje wat verdwijnend schuim.
  • Geur/aroma’s: Rond, rijk en zwoel. Karamel, bruine kandijsuiker. Wat meer geroosterde mout (broodkorst, biscuit). Donker gedroogd fruit (krenten). Overkoepelend vleugje alcohol (foezels).
  • Smaak: Fluweelzacht, vol en bijna viskeus mondgevoel. Krenten. Karamel. Veel body. Net voldoende koolzuur en (hop) bitterheid om zoete en stroperig gevoel te counteren. Beetje zoethout in de afdronk. Alcoholwarmend.
  • Foodpairing: Als afzakkertje, bij gegrild vlees, beef jerky’s of een stevig stuk wild. Gerechten met power.

Father Time behaalde een zilveren medaille tijdens de laatste editie van de Brussels Beer Challenge en als de papa liefhebber is van wat stevige kost dan kun je misschien meteen voor de hele ‘Vicennial Serie’ gaan waarvan de Father Time een onderdeel is. Jaarlijks nieuwe ‘releases’ en veel experimenten met houtlagering. Steeds boeiend en echte smaakbommetjes. Santé!

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Bier Passie Weekend