CHEF UN P’TIT VERRE ON A SOIF

Er zijn zo van die ochtends waar het moeilijk opstaan is en nee, dat is niet altijd door wat we de avond ervoor gedronken hebben. Vanochtend was zo’n ochtend … draai je de radio open en verneem je dat Lange Jojo niet meer is …

Jean Vanobbergen alias Le Grand Jojo, was een ‘Grote’ man (veel meer dan een ‘lange’ zoals zijn naam in het Nederlands suggereert). Hij startte als striptekenaar, maar maakte vooral furore als muzikant en zanger. Een Brusseleir pur sang die zich specialiseerde in liedjes die voor ambiance moeten zorgen. Een vertegenwoordiger van de zo typische ‘belgitude’, icoon van de ‘farandole bruxelloise’, opwarmer van hele voetbalstadia, trekker van het Bal National, … het is een stuk cultureel erfgoed die vannacht verdwenen is.

We eren hem met een Manneken Pils van Brouwerij Lefebvre … ook zo’n Manneke die zich een rasechte Brusseleir mag noemen en een symbool van enige belgitude. Een fris gehopte pils die super ‘crisp’ is en vlot wegdrinkt, want ja … Chef, un p’tit verre on a soif!

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open