CRAK Pizzapils

Festa della Repubblica

Vandaag vieren onze Italiaanse vrienden de Festa della Repubblica. Ze herdenken de historische 2 juni 1946 – net na WOII – waarop alle Italianen naar het stemhokje werden geroepen om te beslissen met welke staatsstructuur ze verder wilden. Het werd een republiek en daarmee was Umberto II meteen ook de laatste monarch van de laars van Europa.

We hebben er dus voor gekozen om het weekend in te gaan met een Italiaanse knipoog door een blikje Pizza Pils te openen met daarbij een Pizza Margherita, de ‘oer pizza’ opgedragen aan Margherita di Savoia, voormalige koningin van Italië. Ongecompliceerd genietend starten aan een weekend, het zou eerder regel dan uitzondering moeten zijn.

Bier: Pizzapils®

  • Brouwerij: Birrificio CRAK (IT)
  • Volume: 40 cl
  • Alcohol Volume %: 5,0 %
  • Zicht: Licht goudkleurig en nagenoeg helder (koude troebel). Fijnmazig en stabiel wit schuim.
  • Geur/aroma’s: Hoppige neus met vooral citrus (limoen, appelsien, mandarijn) en wat meer ‘grassige’ en kruidige toetsen (basilicum). Daarachter zit een meer moutige, ronde geur die de hop mooi draagt.
  • Smaak: Zachte, moutige start. Fris koolzuur. Opkomende bitterheid dat doorvloeit naar de afdronk maar nooit agressief wordt. Frisse citrus toetsen en kruidige accenten zoals de neus deed verwachten. Crisp en doordrinkbaar. Erg ‘crushable’ zoals ze dat noemen.
  • Foodpairing: op een terrasje onder wat lentezon of rustig in de zetel vergezeld van een ‘pizza puntje’.

Meer ‘Italiaans’ dan aan pizzapils wordt waarschijnlijk moeilijk haalbaar en toch is het dus in de categorie ‘American’ pils dat dit bier met een gouden medaille aan de haal ging tijdens de laatste editie van de Brussels Beer Challenge.

© CRAK Brewery

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open