Simpel & Luxueus
Westmalle is natuurlijk bekend om zijn abdij en zijn bieren. De Westmalle Tripel is een waar icoon en benadert de perferctie. In de abdij is er echter niet alleen een brouwerij, maar sinds 1860 ook een kaasmakerij. De monniken maken er halfharde, gerijpte kaas. De echte trappistenkaas van Westmalle wordt traditiegetrouw bereid van verse melk van eigen koeien. De kaas is licht gezouten en heeft een egale structuur. Deze kaas is dan ook ideaal om een croque monsieur of beter gezegd een croque Westmalle mee te maken. Dit is een luxueuze versie met zalige Westmalle kaas en rauwe ham.
Ingrediënten:
4 fijne sneetjes rauwe ham
8 sneden wit brood
4 sneetjes Westmalle 6+ kaas
Handvol veldsla
Olie en azijn
Bereidingswijze:
- Snijd de korsten van het brood. Beleg één snede royaal met kaas en de ham, en dek af met een tweede snede.
- Laat de boter smelten en strijk er met een kwast de croques mee in.
- Spoel de veldsla.
- Bak de croques in een matig warme (gril)pan en draai ze regelmatig om.
- Meng de olie en azijn voor de vinaigrette. Maak de sla aan met vinaigrette, peper en zout.
- Schik de sla op borden. Leg de croques in het midden van het bord.
Serveer deze “Croque Westmalle” met een Westmalle Tripel.