DE BOCK

Ons Wekelijks Bier

Vandaag vieren ze bij onze noorderburen ‘ouderendag’ onder het motto ‘oud worden doe je samen’. Of daar nu een dag aan gewijd moet worden, laten we in het midden. Ouder worden is ook niet enkel kommer en kwel. Met de jaren komt de ervaring en de levenswijsheid, of dat zou toch moeten. Ze verdienen respect en die volgende generaties zouden er wel af en toe naar mogen luisteren. Dat is iets dat (familiale) brouwers al langer weten. Ervaring en kennis wordt er van generatie op generatie doorgegeven en de brouwerijen waarbij een generatie met een bier een voorouder of voorgaande generatie eert zijn niet te tellen. Cuvée René, Clement, Armand, Oude Geuze Vandervelden, Funky Brett, … het zijn maar enkele voorbeelden. Er is een brouwerij die er zelfs haar specialiteit van gemaakt heeft : Brouwerij De Bock uit Beveren.

De twee bieren van de brouwerij zijn een eerbetoon aan de grootvaders van beide heren en zijn naar hen vernoemd. Een heel mooi eerbetoon want zowel de Remi als de Desideer wisten een zilveren medaille te behalen tijdens de laatste editie van de Brussels Beer Challenge. Ze deden dit bovendien in vrij ruime categorieën (respectievelijk +30 en +40 bieren). Met zo bieren bij de hand willen wij gerust samen oud worden.

Bier : Remi

  • Brouwerij : De Bock (BE)
  • Volume : 33 cl
  • Alcohol Volume % : 7,2%
  • Kleur : Goudblond en vrij helder. Stevige pareling. Ruime, witte schuimkraag.
  • Geur / aroma’s : Lichte moutzoetigheid. Fruitig (banaan, geel steenfruit) en een fris vleugje citrus. Wat gistig. Zacht, grassig hop aroma.
  • Smaak : Zacht en rond mondgevoel. Fris koolzuur. Fruitig. Zuiver. Goed evenwicht tussen zoet en bitter.
  • Foodpairing : Bladerdeegstengels met ham en kaas, koninginnenhapje, époisses.

Bier : Desideer

  • Brouwerij : De Bock (BE)
  • Volume : 33 cl
  • Alcohol Volume % : 9,2%
  • Kleur : Diep bruin met een wat oranjerode gloed. Dikke beige schuimkraag.
  • Geur / aroma’s : Toffee, karamel. Geroosterd brood en mout. Melkchocolade. Fruitige accenten (krenten, pruimen, rijpe kersen, wat appelsien). Licht kruidig (koriander, nootmuskaat) en wat alcoholisch.
  • Smaak : Wat zoete aanzet. Karamel. Vol mondgevoel. Geroosterde mouten. Koekjes. Toffee. Donker fruit. Zoetige afdronk, maar niet plakkerig. Alcoholwarmend.
  • Foodpairing : Wildpaté, boulet de Liège, Callu de Cabrettu.
Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open