Wo-o-o wij zijn groot, moedig, stout en hop! LaLa: Lalala lala lalala Lalala lala lalal! Dat beginnen we spontaan te zingen bij het proeven van de gehaktballen gestoofd in Stouterik van de Brusselse Brasserie de la Senne. De smaakinteractie tussen het smeuïge gehakt en het bittere bier is prachtig en machtig. De ballen krijgen een diepe smaak, die vriend en vijand verrast. Wo-o-o wij zijn groot, moedig, stout en hop! LaLa: Lalala lala lalala Lalala lala lalal!
Ingrediënten:
- 1 kg gemengd gehakt
- 400 gr paneermeel
- 2 losgeklopte eieren
- 3 grote uien in fijne ringen gesneden
- 1 el bloem
- 1 flesje Stouterik
- 3 dl rundsbouillon
- Kruidentuiltje (laurier, tijm en peterselie)
- Boter
- Peper & zout
Bereidingswijze:
- Kruid het gehakt met peper & zout
- Meng het gehakt met de eieren en het paneermeel.
- Rol stevige ballen (niet te groot)
- Smelt een klontje boter in een pan en bak de balletjes aan. Neem ze uit de pan.
- Smelt een nieuw klontje boter in een kookpot.
- Voeg de uien en look toe en stoof ze aan.
- Deglaceer de pan met het bier. Giet het bier bij de uien en voeg de bouillon toe.
- Voeg het kruidentuiltje toe en kruid met peper en zout.
- Voeg de ballen toe.
- Laat het geheel gedurende een uur zachtjes garen.
- Serveer met frietjes en een witloofslaatje
Pairing:
Just do it, open een flesje Stouterik.
PS: Voor de liefhebbers van stoute ballen, probeer zeker ook ons recept ‘De stoute ballen van Hercule’