Pasta met pesto van basilicum is een oer-klassiek Italiaans gerecht. Het is superlekker, makkelijk te bereiden en het kost geen rib uit je lijf. Ook de Belgische versie met dragon en Westmalle 12+ kaas is fantastisch lekker en bovendien lokaal. We schenken natuurlijk een Westmalle Extra bij dit gerecht.
Ingrediënten:
- 1 bussel dragon
- 4 el pijnboompitten
- 8 teentjes look (gepeld)
- 8 el gemalen Westmalle 12+ kaas
- 400 gr spaghetti
- 12 el olijfolie
- Peper & zout
Bereidingswijze:
- Blend de dragon, look, kaas, pijnboompitten en de olijfolie tot een smeuïge massa (voeg desgewenst een scheutje Westmalle Extra toe). Kruid met peper & zout.
- Kook de pasta al dente
- Vermeng de pesto met de pasta.
- Serveer met geraspte Westmalle 12+ kaas.
Pairing:
We kiezen voor een Westmalle Extra. Dit lichte maar verrassend volmondige bier met een fruitige en bittere toets past goed bij de smeuïge structuur van de pesto. De bitterheid reinigt na elke slok het pallet.