Gewokt witloof & Grimbergen Blanche
‘Ollanders’ noemen het Brussels lof, Fransen chicorée of endives. Aan de overkant van de grote plas gaat het goedje over de toonbank als Belgian Endives. We hebben het over witloof, sedert jaren het witte goud van Brabant. De meeste witloof gerechten zijn vrij klassiek, maar vandaag gaan we voor een trendy aanpak.
Ingrediënten:
- 8 stronkjes witloof
- 400 gr kippenfilet
- Stukje gember
- 2 takjes citroengras
- 1 blik kokosmelk
- Flinke snuif currie poeder
- 4 el fijnghakte koriander
- Sesamolie
- Peper & Zout
Bereidingswijze:
- Was en sniper het witloof.
- Snij de kippenfilet in smalle reepjes.
- Schil en pers de gember.
- Snij het citroengras in kleine stukjes
- Verhit de olie in de wok.
- Roerbak de kip en voeg na twee minuten het witloof toe.
- Voeg de gember en het citroengras toe.
- Voeg na twee minuten de kokosmelk toe.
- Kruid met de kerrie en peper en zout.
- Voeg de koriander toe en serveren met rijst.
Pairing:
Grimbergen Blanche is een licht troebel bier met een fruitig en kruidig (koriander) aroma. De smaak is zacht en fris met hinten van kruidnagel en koriander. Het bier past uitstekend bij het kruidige gerecht en is mals genoeg om de kokosmelk te weerstaan. Dit is een mooie en zachte pairing.
Cover © Lekker van bij Ons