Tripel Omelet
Als je geen tijd hebt is een omelet altijd een goed idee. Je kunt er alle kanten mee uit (gewoon met wat er in de koelkast ligt), het is super snel gemaakt en met wat goed brood en een fris slaatje is het een echt feestmaal. We gaan voor een eenvoudig tripel omelet!
Ingrediënten (4 kleine eters of indien gewenst als voorgerechtje):
- 100 gr spek in blokjes
- 8 eieren
- 1 deciliter volle room
- 1 deciliter Westmalle Tripel
- klontje boter
- peper en zout
- optioneel wat oregano
Bereiding:
- Bak de spekblokjes in een pan tot ze lichtjes krokant zijn.
- Klop in een grote kom de eieren los met de slagroom tot je een romige massa hebt.
- Voeg peper, zout en eventuele kruiden toe.
- Roer net voor het bakken het bier er door.
- Bak vier omeletjes van dit mengsel. Leg op elk wat spekblokjes, sla de omelet dubbel en laat nog heel even doorwarmen.
- Serveer dit met een groen slaatje om wat kleur op het bord te brengen en een fris glas Westmalle Tripel.
Pairing:
Vrij klassiek omelet maar de CO2 in het bier maakt de omelet extra luchtig. Vandaar dat je het ook maar kort voor bakken moet toevoegen aan het beslag. Anders is de CO2 gaan vliegen natuurlijk. Het bier voegt ook een puntje bitterheid toe aan het geheel.
Een smeuïg geheel die perfect past bij het wat romige, volle mondgevoel van de Westmalle in het glas. De zacht bittere afdronk van het bier werkt verfrissend. Simpel en hemels.