Zalmforel filet gestoofd in Hoegaarden
Geleidelijk wordt het warmer, de bomen worden langzaam groener en veel planten beginnen te bloeien. Ja, de meteorologische lente is in het land. Om dit te vieren serveren we een licht gerecht met een fris en vlot doordrinkbaar bier.
Ingrediënten:
- 600 gr zalmforel filet
- 150 gr fijngesneden pretwit
- 150 gr fijngesneden raapjes
- 150 gr fijngesneden bleekselderij
- 1 flesje Hoegaarden
- 1 el grove mosterd
- 2 el zonnebloemolie
- Klontje goede boter
- 1 el fijngehakte peterselie
- Peper & zout
Bereidingswijze:
- Verhit de boter en de olie in een braadpan.
- Voeg al roerend de fijngesneden bleekselderij, het wit van de prei en de meiraapjes toe (ja, die zijn vanaf maart al beschikbaar).
- Vuur laag zetten en de mosterd samen met de helft van het bier erbij doen. Dit geheel ongeveer 10 minuten stoven.
- De zalmforel filet in plakjes snijden, kruiden met zout en peper, bij het stoofmengsel doen en 10 minuten laten stoven.
- De vis en de groenten uit de pan halen en warm houden.
- De rest van het bier aan de saus toevoegen en laten inkoken.
- De plakjes zalmforel filet en de groenten verdelen over de vier voorverwarmde borden.
- De saus over de borden verdelen en afwerken met wat peterselie.
- Serveer met aardappelkroketjes.
Pairing:
Eén op één relatie tussen het bier en het gerecht. Dit is een heel simpele maar smaakvolle pairing.
Cover © Bart Van der Perre