Spinaziesalade met Pas de Bleu
Een snel, gemakkelijk en vooral heel smakelijk gerecht. Het ideale gerecht voor een rustige vrijdagavond na een hectische week. We serveren de salade met een Master IPA van Viven en we zetten het weekend in.
Ingrediënten:
- 150 gr Pas de Bleu
- 300 gr gewassen spinazie
- 2 el witte wijnazijn
- 6 el goede olijfolie
- Peper & zout
Bereidngswijze:
- Snij de kaas in blokjes.
- Meng in een slakom azijn, olie, zout en peper.
- Spinazie en walnoten door deze dressing scheppen.
- Voeg de kaas toe.
- Verdeel de salade over de borden.
- Serveer met getoaste schijfjes stokbrood.
Pairing:
We pairen dit gerecht met een hoppige Master IPA van Viven. Een stevig gehopt bier met tonen van citrus. De mout-hop balans is perfect. De kaas match perfect met het bier en de bitterheid zorgt voor een verfrissend mondgevoel.
De Master IPA van Viven behaalde een bronzen medaille op de recentste editie Brussels Beer Challenge.