Verse sardienen & Kriek Cuvée René
Dit is een frisse combinatie. Verse sardienen zijn heerlijk van smaak en spotgoedkoop. Koop niet te grote of te kleine exemplaren, voor één keer is de middelmaat het beste. We maken de visjes klaar met tomaat, look en venkel en serveren er Kriek Cuvée René van Brouwerij Lindemans bij. Let the summer start.
Ingrediënten:
- 20 verse en schoongemaakte sardienen
- 4 rijpe tomaten grofgehakt
- 1 venkel
- 4 fijngehakte teentjes knoflook
- Handvol gehakte basilicum blaadjes
- Olijfolie
- Peper & zout
Bereidingswijze:
- Kuis de venkel en snij grof.
- Stoof de tomaten, venkel en look aan in een scheutje olijfolie. Kruid met peper & zout.
- Kruid de sardienen met peper & zout en laat ze garen in de tomaten-venkelsaus.
- Bestrooi met de basilicum.
- Serveer met stokbrood.
Pairing:
We gaan voor een frisse Oude Kriek van Brouwerij Lindemans. De Cuvéé René is een vlot drinkbaar bier met de nodige complexiteit. De zure toets vind aansluiting bij de aciditeit van de tomaten. Dit is een mooie (pré)zomerse pairing.