BAR VALAAR

Het oude en wat afgeleefde café Valaarhof werd recentelijk omgedoopt tot Bar Valaar. Cateraar en ondernemer Jelle Claes, die opgroeide in de Wilrijkse volkswijk, wil er opnieuw de gezellige ontmoetingsplaats van weleer van maken: “Van kaartclub tot scouts, dit moet een café zijn waar iedereen zich thuis voelt. De wijk heeft daar nood aan”, meent hij. Het Valaar is inderdaad een wat een inslapen woonwijk aan de grens tussen Wilrijk en het Antwerpse Kiel en kan een leuk café dus goed gebruiken.

Ondanks de lock-down en de Corona maatregelen nam de nieuwe zaak een goede start. Jelle is immers ook de drijvende kracht achter cateringbedrijf Fingerlicking. Tijdens de recente lockdown was take-out van de ingevroren Fingerlicking maaltijden mogelijk. Tijdens het weekend waren er  take-out pannenkoeken en dinsdag was het ’taartjesdag’.

Nu het terras open is kunnen de gasten genieten van een natje en droogje. Een blik op de kaart maakt duidelijk dat het café deel uitmaakt van de horeca stal van Brouwerij Haacht. Maar niet getreurd de Tongerlo Prior en de Primus smaken uitstekend. Naast de bieren van Haacht zijn er nog Orval, Chimay en bieren van Brouwerij Cabardouche verkrijgbaar. Jelle Claes lijkt in zijn opzet te slagen. De plek is gezellig en kan uitgroeien tot de echte ontmoetingsplek waar de buurt nood aan heeft.

Bar Valaar -Letterkundestraat 133 -2610 Wilrijk

Foto’s © Bar Valaar

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open