Snelle spaghetti & Petrus Roodbruin
Bij de klassieke spaghetti bolognese staat de saus uren te pruttelen op het vuur. Maar soms moet het snel gaan. Niet veel tijd, maar toch goesting? We hebben een snel recept voor je. En open alvast een Petrus Roodbruin. Smakelijk en santé!
Ingrediënten:
- 500 gram rundergehakt
- 1 grote witte ui, fijngesnipperd
- 2 tents look, fijngesnipperd
- 2 blikken tomatenblokjes
- 400 gr spaghetti
- Bouquet garni
- Scheutje olijfolie
- Peper & zout
Bereidingswijze:
- Verwarm een scheutje olijfolie in de stoofpot op middelhoog vuur.
- Bak hierin het gehakt rul en kruid met peper en zout.
- Haal het gehakt uit de pot en voeg de look en de uit toe.
- Stoof even aan.
- Voeg de tomaten, het gehakt en het bouquet garni toe.
- Kruid met peper en zout.
- Laat 30 minuten pruttelen. voeg eventueel een scheutje water toe als de saus te dik wordt.
- Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen;
- Serveer met geraspte Parmezaanse kaas.
Pairing:
“Petrus Roodbruin is een blend van 33% Petrus Aged Pale, puur foederbier dat 2 jaar rijpt op eiken vaten, en 67% jong bruin bier. In deze blend zorgt het jonge donkere bier voor de roodbruine kleur en de Aged Pale voor de zacht zure smaak” alzo sprak de brouwerij. Het zacht zure karakter van het bier sluit mooi aan bij de tomaten in de saus. Het bier is krachtig genoeg om het rundvlees weerwerk te bieden en voegt bovendien een frisse toets toe. Sint-Pieter, knikt goedkeurend vanuit de hemel.
Foto © Bart Van der Perre