Kabeljauw met nieuwe aardappelen
Dit is een licht en eenvoudig gerecht. In 25 minuten staat het op tafel. Het is bovendien puur en gezond. We pairen dit gerecht met een Brugs Tarwebier van Brouwerij De Halve Maan.
Ingrediënten:
- 4 kabeljauwhaasjes van 150 gr op vel
- 500 gr nieuwe aardappelen (gewassen)
- 1 bussel lente-uitjes in fijne ringen gesneden
- Bussel waterkers
- Goede boter
- Peper & zout
Bereidingswijze:
- Kook de aardappelen gaar.
- Kruid de kabeljauw met peper & zout.
- Smelt een klontje boter en bak de kabeljauw aan en laat garen.
- Stoof de lente-uitjes in een klontje boter en voeg de aardappelen toe.
- Kruid met peper en zout en meng alles goed door elkaar.
- Serveer met de waterkers.
Pairing:
We pairen dit gerecht met een Brugs Tarwebier. Het frisse en licht kruidige bier past uitstekend bij het pure visgerecht. Beide partners zijn evenwaardig in dit huwelijk.
Coverfoto © Lekker van bij ons