DUVEL & KOERS

Duvel eert oud veldrijder en buurman Jan Teugels (72)

Duvel Moortgat viert dit jaar haar 150ste verjaardag. Een bijzonder jaar waarin zowel trouwe fans als de brouwers, medewerkers en buren in de bloemetjes worden gezet. Ook grootse helden worden dit jaar geëerd: 42 jaar geleden snelde Breendonkenaar Jan Teugels als eerste over de eindmeet tijdens een veldrit in Koersel en werd hij Belgisch kampioen. Die overwinning heeft hij naar eigen zeggen te danken aan zijn wilskracht én het Duveltruitje dat hij zijn hele carrière lang droeg. Om de wielerkampioen te vieren, brengt Duvel Moortgat zijn iconische wielertruitje opnieuw uit.

14 januari 1979, Koersel. Jan Teugels doet iets waar hij alleen maar van kon dromen. Hij laat Roger De Vlaeminck en co achter zich en wordt die dag Belgisch Kampioen Veldrijden. Zijn wielercarrière was nochtans niet vanzelfsprekend. De inwoner van het kleine dorpje Breendonk, mocht namelijk niet koersen van z’n ouders. Van een professionele carrière was geen sprake. Gelukkig geloofde Jan in zijn dromen en deed hij er alles voor om ze na te jagen. Het resultaat: een bijzondere wielercarrière waar hij 42 jaar later nog steeds met veel trots op terugblikt. Duvel Moortgat sponsorde hem destijds.

Jan Teugels: “Ik herinner me die zondag nog alsof het gisteren was. Met mijn truitje en petje van Duvel begon ik vol goeie moed aan het kampioenschap. Dat truitje heeft me toen veel geluk gegeven. Het tempo van mijn rivalen – inclusief de onklopbare Roger De Vlaeminck – lag hoog. Er gebeurde wat niemand ooit had verwacht. Ik kwam als eerste over de meet. Dat gevoel is onbeschrijfbaar. Dat een inwoner van het kleine dorpje Breendonk al eerste zou eindigen, dat kon niet.”

 Duvel Moortgat brengt het iconische wielertruitje in de Belgische driekleur – waarin Jan zijn koers won – opnieuw uit.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open