Orecchiette met broccoli
Orecchiette en broccoli zijn beste vriendjes! Een heerlijke combinatie, afkomstig uit Puglia. Orecchiette -Italiaans voor ‘oortjes’- is een pastasoort in de vorm van schelpjes, die wel wat weg hebben van ‘oorschelpen’. Gemakkelijk te bereiden en superlekker. We combineren de pasta vandaag met broccoli en Ter Dolen Blond.
Ingrediënten (4 personen):
- 800 gr broccoli in roosjes
- 400 gr orecchiette
- 1 gesnipperd teentje look
- 1 gehakte rode chilipeper
- Olijfolie
- Peper & zout
- Geraspte pecorino
Bereidingswijze:
- Kook de roosjes broccoli gedurende 5 minuten in gezouten water en laat uitlekken.
- Verhit wat olijfolie in de pan en bak de peper en de look op een zacht vuurtje.
- Voeg de roosjes toe en laat 5 minuten bakken. Kruid met peper en zout.
- Kook de orecchiette klaar in gezouten water. Laat uitlekken.
- Meng de pasta met het groentemengsel.
- Dien op met de pecorino.
Pairing:
We combineren dit gerecht met een Ter Dolen Blond. Het zachte bier uit Limburg sluit perfect aan bij de eenvoudige en gezonde pastaschotel. De pairing is een ode aan de Italiaanse aanwezigheid in Limburg. Buon appetito.