EASY FRIDAY NIGHT BEER DINNERS

Baguette met Le bleu d’Adèle

Kaas, brood en bier zijn drie ‘vergisting’ producten die een glimlach op ons gelaat toveren. Het is de ‘heilige drievuldigheid’ van de foodies. Vandaag serveren we een knapperige baguette met Ardense blauwschimmel, selderij en rozijntjes. We drinken hier een klassieke Gulden Draak Classic bij.

Ingrediënten:

  • Twee verse knapperige baguettes
  • 200 gr knolselder in dunnen plakjes
  • 150 gr veldsla
  • 400 gr ‘Le Bleu d’Adèle’ (blauwschimmelkaas)
  • 100 gr rozijnen
  • Goede boter
  • Peper & zout

Bereidingswijze:

  1. Verkruimel de kaas en meng er de rozijnen doorheen.
  2. Was de veldsla en zwier droog.
  3. Halveer de baguettes in de lengte en de breedte en smeer er boter op.
  4. Verdeel het kaas- en rozijnenmengsel over de onderste helft van de baguettes.
  5. Beleg met de knolselder en breng op smaak met peper en zout.
  6. Eindig met een paar blaadjes veldsla en klap de broodjes dicht met de bovenste helft van de baguettes.

Pairing:

‘Le Bleu d’Adèle’ (kaasmakerij Gros Chêne) wordt gemaakt van rauwe biologische schapenmelk in het Naamse Méan. Deze kaas is vrij uniek dankzij de combinatie van blauwschimmel en roodbacterie. De smaak is krachtig maar subtiel. We pairen onze baguette met een Gulden Draak Classic van Brouwerij van Steenberge. Het volle warme bier geeft weerwerk aan de kaas en vindt aansluiting bij de zoete rozijntjes. De knolselder zorgt voor een aardse toets en de veldsla voor de nodige ‘fraicheur’. Voor wie echt de remmen wil losgooien, week en wel de rozijnen in een scheutje Gulden Draak. Het resultaat is dan smakelijker.

Cover © Gros Chêne

Foto © Bart Van der Perre

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2025
In december starten de inschrijvingen!