EXPO ‘BLIK OP KUNST’

In het café van CC Muze in Heusden-Zolder loopt de expositie ‘Blik op Kunst’. De curator van de expo is brouwerij ‘Stroom’ uit Gent. De brouwerij staat bekend om de mooi vormgegeven bierblikken waar kunstwerken op afgebeeld staan. Voor het eerst ooit worden de originele werken op hun blikken getoond en krijg je een betere inkijk in het werk van elke kunstenaar.

Er worden 14 kunstwerken tentoongesteld: zeven werken die op de bierblikken staan, aangevuld met zeven andere werken van de kunstenaars. De kunstwerken zijn van de artiesten Wout Vercammen, Joëlle Dubois, Thomas Dhanens, Liliane Vertessen, Jorden Boulet, Jerome David en Karin Borghouts.

Hart voor kunstenaars

Stroom is een jonge brouwerij uit Gent. Eén van de oprichters, Carl Uytterhaegen heeft een lange geschiedenis in de kunstwereld als galeriehouder en verzamelaar van kunst. Het kon niet anders dat de brouwerij kunst zou integreren in haar activiteiten, en dat deden ze. Op elk blikje bier staat een kunstwerk afgebeeld. De kunstenaars krijgen een deel van de winst en zo ondersteunen Carl en de brouwerij de kunstenaars. Voorlopig werkt de brouwerij samen met zeven kunstenaars. Hun werk wordt geprint op de blikken. Geen typische dingen die je normaal op bieretiketten ziet, wel kunstwerken met een verhaal, kunst die iets zegt. De brouwerij heeft de ambitie om in de toekomst te blijven samenwerken met kunstenaars op deze manier. Voor 2023 staan er alvast samenwerkingen met drie nieuwe kunstenaars op het programma. Een tipje van de sluier. Loïc Van Zeebroek verzorgt het label van de volgende bier van STROOM, een Vienna Lager dat binnen een paar weken wordt gelanceerd.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open