Foodpairing
Heerlijke bier- & foodpairing recepten door bierchef Han Hidalgo.
INGREDIËNTEN
voor 4 personen
- 500 gram hertenvlees, ontbeend
- 1 grote ui
- 2 takjes verse tijm
- 2 eetlepels bloem
- 35 cl wild- of runderbouillon
- 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
- 3 eetlepels appelstroop
- 4 eetlepels verse zilveruitjes, geschild
- 2 eetlepels fijngeknipte bladpeterselie
- peper uit de molen en zout naar smaak
BEREIDING
Het hertenvlees in blokjes snijden, met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. De ui schillen en in stukjes snijden. De blokjes hertenvlees met bloem bestuiven. Olie in een braadpan verhitten en de blokjes hertenvlees aanbraden. De stukjes ui al roerende toevoegen en de bouillon en de takjes tijm erbij doen. De hittebron op de laagste stand zetten en in 80 tot 90 minuten gaar stoven. Tien minuten voor het einde van de stooftijd de takjes tijm verwijderen, het stoofvocht iets inkoken en de zilveruitjes en appelstroop erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Over voorverwarmde borden verdelen, vergezeld van aardappelpuree of aardappelkroketjes en in boter gestoofde reepjes spits- of groene kool of broccoliroosjes. Een licht gekoeld glas ‘St. Feuillien Bruin Réserve’ erbij serveren. Dit donkere, fruitige, licht kruidige en volmondige bier combineert goed met de licht zoete smaak van de saus en de lichte wild smaak van het vlees.
Foto: M. Therese Bruggeman