GOOISCH ROOD

Ons Wekelijks Bier

Vandaag staan er traditiegetrouw pannenkoeken op de menu. De ronde, goudblonde pannenkoeken zouden doen denken aan de zon en dus uiterst geschikt zijn om dit hemellichaam te eren op Lichtmis. Toegegeven, onze pannenkoeken lijken vaak eerder op de maan en haar kraters maar dat laten we niet aan ons hart komen, als ze maar lekker zijn. We blijven sowieso bij de basisversie met eventueel wat boter en bastaardsuiker en blijven met onze poten af van al die ‘gimmicks’ die er voor zorgen dat je amper nog wat van de pannenkoek zelf proeft. Laat dus vooral die pot Nutella voor wat hij waard is, met die rommel verknoei je alles.
Niet teveel franjes ‘op’ onze pannenkoeken, maar dat betekent niet dat ‘ernaast’ niets mag. Een geschikt bier als begeleider is zeker aanvaardbaar, zo niet een must. We openen dan ook een flesje Gooisch Rood, bier dat onlangs nog de Nederlandse revelatie werd van de Brussels Beer Challenge. Een harmonieus geheel dat perfect aansluit bij onze Lichtmis traktatie.

Bier: Gooisch Rood

Brouwerij: Gooische Bierbrouwerij (NL)
Volume: 33 cl
Alcohol Volume %: 6,0 %
Zicht: Donker amber met een wat diepere koperbruine gloed. Helder. Vaste gebroken witte schuimkraag. Mooi bier.
Geur/aroma’s: Elegante mix van karamel met wat citrus. Toast met marmelade. Wat gedroogde abrikoos en een meer grassig/floraal hop aroma op de achtergrond.
Smaak: Zelfde mooi evenwicht als in de neus. Erg goede bitter-zoet balans. Verrassend droge en frisse afdronk. Vrij uitgesproken bitterheid, maar is zeer goed geïntegreerd. Erg aangenaam bier.
Foodpairing: Pannenkoeken !

Foto © Bart Van der Perre

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open