Gouverneur Superieur Pilsener

Naast de fameuze Lindeboom Pilsener brengt Lindeboom Bierbrouwerij uit Neer nu een Pilsener op de markt binnen de Gouverneur lijn: Gouverneur Superieur Pilsener. Een hoogwaardig, superieur craft Pilsener. De aromahoppen Aurora, Lubelski en Saphir zorgen voor een zachte bitterheid en het karakteristieke hoparoma van dit moderne Pilsener. De combinatie van vier zorgvuldig geselecteerde moutsoorten, waaronder traditionele Boheemse vloermout, zorgen voor de goudgele kleur en de frisse, milde moutsmaak van dit volmout-bier. Samen met het kristalzuivere water uit eigen bron en het gebruik van een karakteristieke ondergist, zorgen deze natuurlijk ingrediënten voor een harmonieus smaakprofiel.

Met de opgedane kennis van meer dan 150 jaar brouwen waagt Lindeboom zich samen met brouwmeester Marko Versteeg aan het brouwen van een nieuwe Pilsener. Aangezien Pilsener het moeilijkste product is om te brouwen, is er bewust gezocht naar een gebalanceerde receptuur in combinatie met ambacht. Met 4,8% alcohol en lange lagering van zes weken proeft men deze perfectie terug in iedere slok. Door hiermee in te spelen op de moderne consument probeert Lindeboom een nieuwe standaard te gaan zeten in de Pilsenermarkt. Brouwmeester Marko Versteeg over Gouverneur Superieur Pilsener: “We zijn trots dat het ons is gelukt om naast het geroemde en bekroonde Lindeboom Pilsener een nieuw volmout Pilsener te hebben gebrouwen met een geheel eigen karakter.” Naast de Gouverneur Superieur Pilsener zijn er nog zes Gouverneur-bieren: Pale Ale 140, Blond, Dubbel, Tripel, Oaked Stout en IPA.

Slow Brewing

Lindeboom bierbrouwerij is gecertificeerd ‘Slow Brewer’. Slow Brewing is het belangrijkste en meest consistente internationale kwaliteitszegel voor bier. Slow Brewers geven hun bieren de ideale tijd om rustig te rijpen. Slow Brewing certificeert alleen brouwerijen die op alle gebieden van hun waardeketen eerlijk en bewust handelen. De uitgebreide certificeringscriteria omvatten onder andere de maatschappelijke verantwoordelijkheid, duurzaamheid en de bijdrage aan een positieve bedrijfscultuur.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Bier Passie Weekend