Petrus

Aan de ondertekende is geen goed katholiek verloren gegaan, maar als er bier in het spel is, maken we graag een uitzondering, zeker omdat het Hemelvaartsdag is. Volgens het Nieuwe Testament steeg Jezus op deze dag op naar de hemel in het bijzijn van zijn discipelen. Petrus, ook bekend als Sint-Pieter, was een van deze discipelen van Jezus en wordt vaak beschouwd als een van de belangrijkste figuren binnen het vroege christendom. Hij is volgens de christelijke traditie de stichter van de Kerk en de eerste bisschop van Rome, wat hem de eerste paus maakt volgens de Katholieke Kerk. Zijn rol tijdens en na de hemelvaart van Jezus is significant, van waar akte.

Uit het Nieuwe Testament weten we wel dat ze ten hemel zijn vertrokken, maar de vraag of en hoe ze daar zijn toegekomen blijft toch een beetje ‘open’. Wat als onze Jezus samen met Petrus aan de hemelpoort is blijven plakken terwijl ze zijn papieren aan het regelen waren om hem binnen te laten? Van Petrus is het namelijk geweten dat hij vandaag de dag nog steeds bij die poort verblijft en hij heeft er zelfs werk gevonden, maar den Jezus … Wij durven toch voorzichtig de hypothese te formuleren dat die twee daar samen een deftige ‘verkenningsronde’ hebben gedaan in de hemelse bierscene. Waar zou Petrus anders de notoriëteit hebben opgedaan om een heel gamma bieren naar zich genoemd te zien?

In ons driehoekje aan de Noordzee is Brouwerij De Brabandere de trotse brouwer van een heel gamma ‘Petrus’ bieren en tijdens Hemelsvaartdag zetten ze die nog eens heel mooi in de verf: “Over gans Vlaanderen serveren hemelse zaken op deze feestdag de gloednieuwe Petrusbieren. De sleutelbewaarder van de hemel is helemaal terug van nooit weg geweest. En hij serveert ons zijn hemelse bieren. Om dat te vieren zit het Petrusgamma in een nieuw jasje. De nieuwe etiketten laten je kennismaken met de gezellige Petrus. En deze nodigt je meteen uit om op Hemelvaartsdag samen met hem hierop te klinken in hemelse cafés. Petrus is de sympathieke hemelbewaarder. Met de gouden sleutel kan hij de hemelpoorten voor je openen. En dát doet hij aan de hand van drie mooie bieren. Want een Petrusbier openen, uitschenken en even tijd nemen voor jezelf zorgt voor een eigen stukje hemel op aarde”, aldus de brouwerij. Zouden Petrus zijn sleutels eigenlijk niet meer zijn dan een aftrekker … wie weet!

De Petrus Blond, Dubbel en Tripel kregen een update en kunnen gratis geproefd worden in volgende café’s met een ‘hemelse naam:

  • ’t Hemelrijk, Grote Markt 41, Sint-Niklaas
  • De Zevende Hemel, Stationsplein 5, Beernem
  • De Vrede, Dorp 4, Denderleeuw
  • D’oede Pastorie, Dorpsplaats 12, Wulpen
  • Herberg Den Apostel, Statiestraat 45, Kanne
  • Paters Vaetje, Blauwmoezelstraat 1, 2000 Antwerpen

“Vlaanderen is rijk aan cafés De Hemel of Het Hemelrijk. Op Hemelvaartsdag is apostel Petrus te gast in verschillende van deze cafés en zet hij letterlijk de poort naar hemelse smaken open. Op al deze plekken geeft Petrus een gratis vat en kan je die dag de vernieuwde Petrusbieren ontdekken”, aldus de brouwerij.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Bier Passie Weekend