HERTOG JAN GRAND PRESTIGE VATGERIJPT 2018

De brouwers van Hertog Jan zien Vatgerijpt als een smaakexpeditie. Een ontdekkingstocht naar wat er gebeurt als hun meest bijzondere bier, Grand Prestige, rijpt op ambachtelijke houten vaten. Voor de editie van 2018 lieten ze hun kroonjuweel rijpen op Kentucky Straight Bourbon vaten van Amerikaans eikenhout. Naast een klassieke Bourbon variant, hebben de brouwers ook ingrediënten toegevoegd die kenmerkend zijn voor de Nederlandse kookcultuur. Dat resulteert in drie extra smaken: Bourbon Vanille, Bourbon,Jeneverbes en Bourbon VOC-kruiden. Alle brouwers van Hertog Jan hebben een belangrijk aandeel in de totstandkoming van Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt. Om tot nieuwe smaakvariaties te komen zijn brouwers Gerard van den Broek, Milan Dams en Will Raijmakers voor de 2018 editie een smaakexpeditie gestart met de smaakmakers Anne Stokvis (bourbon kenner), Harold Hamersma (wijnkenner) en Luc Kusters (topchef). Laatstgenoemde is verantwoordelijk voor de bijzondere mix van specerijen voor de VOC-kruiden variant.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2025
In december starten de inschrijvingen!