HOPUS

Sympathy for the devil (scene 5)

Toen Paul-Emile Lefebvre trouwplannen smeedde, droomde hij niet alleen van de toekomstige huwelijksnacht, maar ook over een origineel geschenk dat hij aan zijn bruid in spe wilde geven. En wat is een beste cadeau voor een toekomstige brouwersvrouw? Inderdaad een bier gebrouwen ter hare eren. ”Het moest een verrassing zijn, een speciaal brouwsel dat aansloot bij de familietraditie en tegelijkertijd de toekomst aankondigde”, aldus Paul-Emile. Hij selecteerde vijf zeldzame Europese hoppen en ging aan de slag. Het duurde een tijdje voor het recept op punt stond. “Het was een echte race tegen de klok, maar het bier “Cuvée des Mariés” werd uiteindelijk geserveerd aan de gasten op ons huwelijksfeest”, blikt Paul-Emile terug.

Het bier beviel de tortelduifjes en de talrijke gasten zo goed dat het werd opgenomen in het vast assortiment. Er moest allen nog een naam worden gezocht. Heel wat voorstellen passeerden de revue. Maar toen ‘Hopus’, een samentrekking van hop en opus (Latijn voor werk) viel, was iedereen verkocht.

Bier: Hopus:

  • Brouwerij: Brasserie Lefebvre (BE)
  • Volume: 33 CL
  • Alcohol Volume %: 8,5%
  • Kleur: Blond tot goudkleurig met een romige kraag.
  • Geur/aroma’s: Floraal, lichte hint van mout, fris en een vleugje limoen
  • Smaak: Een zachte aanzet, moutige en fruitige toetsen, een subtiel hoppallet, lange droge afdronk
  • Foodpairing:  Gerookt forel haasje met zure room en rode biet.

Met de komst van de lente brengt Brouwerij Lefebvre nu ook al een paar jaar een extra gehopte ‘Primeur’ op de markt. Deze Hopus wordt ‘gedryhopped’ met een jaarlijks variërende hopvariëteit. Extra hoppig, extra aromatisch, extra fris, … ideaal om de lente in te zetten dus en de Primeur 2019 is net vrijgegeven!

Coverfoto © Bart Van der Perre

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open