Het Bloemenhofplein is genoemd naar een oude ‘guinguette’, een uitspanning die daar meer dan tweehonderd jaar geleden al stond. Op deze plek waar vroeger ’s zondags werd gedanst en een pot werd gepakt staat nu ’t Spinnekopke, een authentieke estaminet en restaurant. De façade en de twee zaaltjes stammen uit 1762. Het etablissement ziet eruit als een in de stad verdwaald boerderijtje, met een lange gevel, een lage deuropening en een gezellig pannendak. Binnen versieren houten lambriseringen de muren en je zit er op houten stoelen en banken. De gerechten zijn afkomstig uit grootmoeders keuken. Deze klassiekers zijn vaak klaar gemaakt op basis van bier: stoemp saucisse en spek met biersaus ’Kanunnik’, stoofvlees van varkenswangen à la ‘Boon Faro’, vegetarisch vleesbrood met kriekensaus à la Mariage Parfait Kriek, … . Voor de liefhebbers zijn er ‘sjoezels’, een typisch Brusselse stoverij van diverse soorten (orgaan)vlees in Lambiekbier en Madeira. Ook de dorstigen worden gelaafd met een topaanbod aan bieren: naast de obligate pils (Cristal) hebben klanten de keuze uit vier lambiekbieren van de tap. De kaart met oude geuze en oude kriek is zeer uitgebreid met een prominente aanwezigheid van de Lambiek Fabriek, Boon en 3 Fonteinen. Dit is een oude en authentieke zaak, waar iedereen welkom is.
Bloemenhofplein 1, 1000 Brussel
Cover © In ’t Spinnekopke